Maike Sjåfjell


Maike Sjåfjell (1971) er en tysk billedkunstner, designer og gullsmedmester bosatt i Oslo.

Maike jobbet i over 10 år som gullsmed hos eksklusive juvelerforretninger i Tyskland. Hun har samtidig gjennomført studiumet til  formgiver i håndverk. Deretter arbeidet Maike i over 10 år som gullsmedmester og verkstedleder hos Juvelér Langaard, Norges ledende juvelér.
I karrieren som gullsmedmester laget og designet Maike bl.a. smykker til  H.M. Dronning Sonja.
Maike var i to år prosjektdesigner hos Boffi Oslo, som er verdenskjent for sine high-end designerkjøkken, -bad og -garderober.
Deretter studerte Maike i tre år klassisk tegning på Chr. Kunstakademiet i Oslo. 

Det unike tegnekunnskapet hennes videreformidles på tegnekurs for barn og ungdom på bl.a. Oslo Kunstakademi. Maike har en egen evne til å lokke frem de utroligste tegninger i barna hun har på kurs.

Maikes faglige og kunstneriske nedslagsfelt har vært hester.
Lidenskapen for hester har hun siden barndommen. Hun vokste opp på familiens hestegård i Tyskland med 50 egne Westfalen og Hannoveraner hester. Derfra har hun over 15 års erfaring som rideinstruktør for barn og voksne. Selv red Maike dressur og sprang på et høyt nivå. 

Som billedkunstner bruker Maike de klassiske virkemidler som fundament til å skape kvalitativt høyverdig kunst i form av tegninger.
Maikes utrolige presisjonen og lette finheten i utførelsen gir hestene, eller modellene, et atmosfærisk, nesten litt mystisk og flyktig preg.  Samtidig lar Maike de underliggende formene tre akkurat så tydelig frem, at vi samtidig merker hvilken rå kraft som bor i dyret vi betrakter.
Hestens skjønnhet, eleganse og voldsomme kraft, mesterlig balansert og skulpturert med blyanten, gir motivet og bildet en nærmest ladet kraft.